Maak je eigen mini vioolserie

Als beginnende violist kan het soms even tegenvallen om een mooi geluid uit de viool te krijgen. Daar kan een mini vioolserie een handje bij helpen.

Strijken op de viool is een grote uitdaging, dus je moet wel een beetje van avontuur houden. Maar omdat in het begin de vooruitgang niet altijd meteen hoorbaar is, kan het soms demotiveren om de viool thuis weer uit de koffer te halen en het maar weer eens te proberen.

Jij als ouder kan dit stimuleren door geregeld een viool video te maken. Bijvoorbeeld 1 keer in de week. Als je dan elke maand de video’s samen terug kijkt zul je echt wel vooruitgang horen en zien. Maak daar een leuk moment van met je zoon/dochter. Wat lekkers te drinken en eten erbij en kijken naar je eigen mini vioolserie!

Ook als gevorderde violist kan dit helpen. Het is heel normaal dat we onze pieken en dalen hebben. Als de motivatie even minder is, dan kan een eigen mini vioolserie maken een leuke bezigheid zijn. De kinderen moeten dan een lied goed voorbereiden voor de video opname die jij dan van je dochter/zoon gaat maken 1 keer in de week. Na een maand terug kijken naar de mini vioolserie is ontzettend leuk en leerzaam om te doen.

Gewoon super leuk ook als herinnering voor later! Hoeveel mini vioolseries hebben jullie thuis al gemaakt? Netflix is er niks bij 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

wp-puzzle.com logo

Optionally add an image (JPEG only)