Sticky Notes viooltraining

Soms lijkt het wel of er duizenden dingen tegelijk gebeuren in je leven. Je hebt zoveel te doen en vaak genoeg denk je dat je geen tot weinig tijd hebt voor je viooltraining. Het tegendeel is waar. Ondanks je veel te doen hebt is er degelijk wel tijd voor je viooltraining. Namelijk de Sticky Notes viooltraining.

Vergeet ook niet dat muziek trainen thuis juist een ontspanningsmoment hoort te zijn in alle hectiek. Even weg van alle drukte, even samen met je viool en muziek. 15 minuten kan al heel veel verschil maken.

Tijdens brainstormsessies met mijzelf hoe ik weer inspiratie en motivatie kan geven om thuis bezig te zijn met je viooltraining, viel mij oog op leuke sticky notes! Toen besloot ik daar iets mee te gaan doen. Lees snel verder wat jij kan doen met deze leuke sticky notes waardoor je in 1 week tijd stappen vooruit gaat.

Volg deze stappen en creëer met weinig tijd een fijne en plezierige viooltraining!

  1. Speel je liedje 1 keer rustig door
  2. Nu weet jij welke maten wat meer aandacht nodig heeft. Welke maten uitdagend zijn
  3. Ga dan rustig zitten. Pak je sticky notes en een pen
  4. Plak de sticky notes bij de uitdagende maten en schrijf op waar je op moet letten of hoe het getraind moet worden. Zie voorbeeld hieronder op de foto.
  5. Pak dan je viool en train deze maten waar je de sticky notes hebt geplakt
  6. Na het trainen speel je nog eens het liedje door. Het kan dat je nu nog wat maten bent tegengekomen die ook een sticky note nodig heeft. Doe dat dan ook meteen.
  7. Train deze nieuwe sticky notes dan de volgende dag

Het fijne aan sticky notes is dat je meteen weet als je de volgende keer op de viool traint wat je moet doen. Tevens kun je ze zo weer weg halen als de maten na het trainen goed gaan. De sticky notes die ik heb gebruikt zijn voor een leuk prijsje te verkrijgen via de webwinkel muziekcadeautjes.nl

Natuurlijk kun je ook andere sticky notes gebruiken, maar ik kan je zeggen deze zijn wel handig in gebruik omdat ze lekker klein zijn dus makkelijk te plakken in de muziek. En natuurlijk staat het ontzettend gezellig! Klik op de foto hieronder om ze meteen aan te schaffen!

Ik zou het leuk vinden om elkaar hieronder nog extra te inspireren en motiveren door foto’s te delen van jouw sticky notes in je bladmuziek. Misschien heb jij zelfs wel een goede tip hoe je uitdagende maten kan trainen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

wp-puzzle.com logo

Optionally add an image (JPEG only)