6 succesvolle trainingsmanieren om je kind te stimuleren

Wat heerlijk dat je kind liefde voor viool en muziek heeft gevonden. De avonturen op de viool zijn eindeloos en vaak heel uitdagend. Als docent en coach ben ik altijd intensief bezig om iedere leerling na een les met inspiratie en motivatie naar huis te laten gaan. Vaak zijn ze ook zeer blij en gaan ze vol goede moed naar huis met weer een leuke training en geef ik ze ook de juiste succesvolle trainingsmanieren.

Echter zie ik ze vaak 1 keer in de week en de andere dagen moeten ze zelf aan de slag, maar voor sommige is er thuis toch een drempel om de viool uit te pakken en alleen aan de slag te gaan.Vooral bij kinderen is het toch erg fijn en belangrijk dat jij als ouder ook interesse toont voor de muziek, voor het instrument. Muziek moet als het ware toch een onderdeel worden van het gezinsleven.

Misschien denk je nu hellllppp ik weet niet waar ik de tijd van dan moet halen om hier ook voldoende aandacht aan te schenken.

Geen zorg deze 6 manieren om jouw kind te stimuleren met de muziektraining thuis kost jouw als ouder geen extra tijd, maar kan een heleboel uitmaken voor de muzikale ontwikkeling en behoud van motivatie en inspiratie. Daardoor blijven de lessen leuk en houd je kind het plezier zeker veel langer vast.

  1. Vraag na ieder les naar zijn/haar viool huiswerk. Bekijk de opdrachten op een vaste dag en tijdstip zo wordt het een gewoonte en blijf je heel betrokken bij wat je kind allemaal doet met de muziek. Dit kost je hooguit 10 minuten.
  2. Zondagochtend concert vraag je kind om een concertje voor te bereiden met de opdrachten die ze die week op hebben. Leuk bij het zondagochtend ontbijt, maar het kan natuurlijk op elke gewenste dag en tijd wat voor jullie als gezin goed uit komt. Dit hoeft niet elke week maar minstens 1 keer per maand is een top idee! Verwacht je visite dan is een concertje voor de visite ook een leuk idee! Vraag eventueel ook of ze een programma kunnen maken op de computer helpt voor een goede voorbereiding!
  3. Muzikale verrassing. Het is leuk om zo af en toe af te spreken om iemand te verrassen met een stukje muziek door diegene te bellen of face timen. Het leuke is natuurlijk dat we in deze tijd ook met video beeld kunnen bellen dus kan diegene het niet alleen horen maar ook zien. Spreek met elkaar af wanneer en wie de gelukkige mag zijn voor een muzikale verrassing. Zo heeft je kind weer een doel om thuis aan de slag te gaan met de viool.
  4. Koken met live muziek laat je kind trainen tijdens het koken. Geef je kind zo nu en dan een compliment of een tip. Zo sla je twee vliegen in 1 klap. Jij hebt kunnen koken zonder extra tijd vrij te moeten maken om je kind te stimuleren. En jouw kind is blij omdat het niet alleen heeft geoefend!
  5. Belonen. Belonen werkt uiteraard nog steeds heel goed. En dit kan op allerlei manieren. Wil je kind buiten spelen dan is dat de beloning na de training. Wil je kind op de Ipad, dan is dat een beloning na de viooltraining. Vooral deze manier werkt goed in afwisseling met de andere manieren. Belonen moet en hoeft zeker niet altijd!
  6. Violin Bliss Moments. Op mijn YouTube Kanaal  vind je naast vlogs ook Violin Bliss Moments. In deze video’s geef ik ook training tips met altijd een leuke gratis download. Leuk om samen te kijken en vervolgens je kind daarmee aan de slag te laten gaan.

Ben heel benieuwd of deze manieren jouw als ouder heeft geholpen. Deel je feedback hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

wp-puzzle.com logo

Optionally add an image (JPEG only)