Music & Lifestyle Spring products

Het is nu officieel lente. Echter is er qua temperatuur buiten niet veel van te merken. Toch kun je al helemaal in die lente vibe komen met deze fijne producten die niet mogen ontbreken bij een music lifestyle.

Beethoven “Spring” vioolsonate

Ondanks Beethoven niet zelf deze benaming aan de sonate heeft gegeven, kan ik niet anders zeggen, dat ik met deze vioolsonate echt in de lente sfeer kom. Het kreeg de benaming “Spring” na Beethoven’s dood.

Deel I

doet me echt denken aan de bloesems aan de bomen die uitkomen. Ik ruik als ik er naar luister of het zelf speel de delicate geur van de kersenbloesem of wel sakura.

Daar past de handcrème van The rituals of Sakura helemaal goed bij! Als violist is het belangrijk om je handen altijd goed te verzorgen. Met beide handen maak je muziek dus wees daar extra lief voor.

Deze heerlijke Sakura handcreme kost €9,50 en is hier te bestellen.

Deel II

Het zachte en zoetig begin van dit deel doet mij denken aan een heerlijk namiddag zonnetje. Lekker buiten, de lente geur opsnuiven met je toet in de zon en dan dit deel beluisteren met een heerlijk fruitig, zoet, zachte kop thee!

Op Scheveningen is er een heel lief klein theewinkeltje die Lente heet. Hier verkopen ze echt super heerlijke, fijne theesoorten en de thee “echte lente aardbei ananas” is net zo zacht en zoetig als het tweede deel van Beethoven’s spring sonate.

Het is zeker leuk om eens dit lieflijke theewinkeltje te bezoeken, maar mocht je niet in de buurt wonen dan is de thee hier te bestellen

Echte lente aarbei ananas 50 gram €3,50

Deel III

In dit deel hoor ik de frisheid die de begin van de lente altijd met zich meedraagt. De vroege ochtenden die nog koud starten. De vogels die vroeg beginnen met fluiten. De eerste zonnestralen die je weer vrolijk maakt, omdat je weet de dagen duren weer langer en het buitenleven roept! Voel jij al de vlinders in je buik?  Dit vraagt om een heerlijk opwindende lente geur.

Diptique heeft net een nieuwe geur uitgebracht die heel goed past bij dit gevoel, die deel 3 uit Beethoven’s spring sonate oproept. Topnoten: bloemen. Hartnoten: muskus, iris, ambrettolide. Basisnoten: roze peperkorrels.

Deze pracht parfum is hier te bestellen. 75 ml €125

Deel IV

Dit deel is heel sfeervol. Het begint met een zonnige melodie die later even naar een mineur passage lijdt. Want laten we eerlijk zijn ook in de lente zijn we niet altijd even vrolijk 😉 Gelukkig komt de zonnige melodie weer terug.

Als ik er naar luister en speel, roept het allerlei herinneringen bij me op. Vaak ga ik terug naar me jeugd. Waarin ik leuke momenten ken, maar uiteraard ook minder leuke. Dit deel vraagt om een rustig en kalm plekje te creëren voor mij zelf en deze herinneringen op te schrijven in een boekje. Ik zit dan heerlijk in mijn favo hoekje in de woonkamer met natuurlijk een heerlijk bijpassende geurkaarsje aan. De geur die ik deze lente goed bij dit deel van Beethoven vind passen is A calm & Quiet place van Yankee Candle.

Deze is te bestellen bij mijn favoriete shop op de Denneweg in Den Haag. 

Deze geur is te verkrijgen vanaf €1,99

Ik ben super benieuwd of jij 1 van deze producten al kent en wat jij ervan vind. Misschien heb jij ook wel een product die jij vind passen bij Beetoven’s spring sonate. Laat het mij weten hieronder in een reactie!

Beluister hier deze prachtige sonate. ENJOY THE MUSIC LIFSTYLE!

Open in Spotify

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

wp-puzzle.com logo

Optionally add an image (JPEG only)