De nieuwe Stradivarius

Nu ik lekker zomervakantie heb kan ik ook echt wel even genieten van niks doen en TV kijken. Gisteravond had ik zo’n fijn lekker niks doen moment. Kopje thee erbij en zappen maar…….

Na een aantal keren de knopjes van mijn afstandsbediening in gedrukt te hebben, stopte ik hier direct mee toen ik op NPO 2 een bekende zag. Maria-Paula Majoor, voor jullie wellicht bekend van het Matangi kwartet, maar voor mij gaat het nog meer terug in de tijd, terug naar het Koninklijk Conservatorium. Ik was toen nog een heel jong meisje en Maria-Paula een jonge studente die bijna was afgestudeerd.

Het programma waar ik naar keek heet “De nieuwe Stradivarius”. Gisteren was inmiddels al de 4de aflevering van een serie van 7, waarin topmuzikanten samen met een gerenommeerde instrumentenbouwer de nieuwe Stradivarius ontwerpen. Dominic Seldis, beroemd contrabassist en jurylid van het programma Maestro, brengt de bouwers en musici samen.

In elke aflevering wordt er een ander instrument gebouwd, maar toevallig ging de aflevering van gisteren om het bouwen van een viool!

Met veel plezier heb ik gekeken naar De nieuwe Stradivarius met violiste Maria-Paula. Alleen al het juiste hout uitkiezen voor je instrument is heel bijzonder. En dan na maanden werk is het grote moment daar om je eigen gebouwde viool te bespelen! WOW je word echt helemaal meegezogen in het maakproces. Het is een zeer inspirerend programma waarin je als kijker mee wordt genomen in een bijzondere wereld.

Er zullen nog 3 afleveringen komen deze maand. Het programma is te zien op vrijdags om 20:25 bij AVROTROS op NPO 2.

Kijk hier de aflevering van gisteren waarin de viool centraal staat! En ben je nieuwsgierig naar de andere afleveringen dan kan dit hier!

Veel kijkplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

wp-puzzle.com logo

Optionally add an image (JPEG only)